Blog

Wat te doen bij een barst in je macbook scherm?

Helaas kan het je zomaar eens overkomen; je laat je macbook per ongeluk vallen en hebt ineens een barst in je scherm. Je beschikt niet meer over een egaal scherm en is er zelfs een kans dat er kleine glasscherven spontaan uit de macbook vallen. Je zou ervoor kunnen kiezen om de macbook voortaan met deze kleine beperking te blijven gebruiken, maar is het verstandiger om de macbook direct te laten controleren op schade. In dit blog vertellen we je wat je kunt doen bij schade, zoals een macbook scherm vervangen!

Wat voor een schade bevindt er zich aan de macbook?

Wanneer je een macbook hebt laten vallen, kunnen hier zich verschillende soorten schade uit opdoen. Het scherm kan bijvoorbeeld barsten, de macbook heeft een deuk of de toetsen zijn gebroken en passen niet meer in het toetsenbord. Deze schade valt onder zichtbare schade aan de macbook. Echter kan het ook zo zijn dat er zich inwendige schade bevindt aan de macbook. Bij inwendige schade zijn er kleine onderdelen binnenin de alltop beschadigd, die er uiteindelijk voor zorgen dat de macbook niet meer zoals voorheen zal functioneren.

Wanneer je zichtbare schade hebt aan de macbook, een macbook hebt laten vallen of wanneer je het vermoeden hebt dat de macbook niet werkt, kun je deze laten nakijken. Een gecertificeerde reparateur zal stapsgewijs de macbook onderzoeken, om vervolgens een schaderapport op te stellen en de macbook te repareren!

Een macbook scherm vervangen in 24 uur tijd

Wanneer blijkt dat alleen het macbook scherm vervangen zou moeten worden, is dit erg snel te repareren. Een macbook scherm vervangen kan al in 24 uur tijd, waarin de macbook met officiële producten van Apple wordt gerepareerd. Het is echter wel belangrijk dat de reparateur werkt met officiële Apple-producten, zodat de macbook net zo goed als voorheen zal werken. Met replica-producten kan er, vooral met chips o.i.d. meer schade ontstaan omdat het onderdeel in die situatie toch anders is dan het hoort te zijn. 

Heb je schade aan je macbook of heb je deze per ongeluk laten vallen? Doe een schadecheck, zodat je een duidelijk overzicht krijgt van wat voor een schade er zich bevind aan de macbook. Wanneer je alleen beschikt over schade aan het macbook scherm kan deze snel worden vervangen, maar is het zeker aan te raden om je macbook direct te laten repareren wanneer er zich ook inwendige schade bevindt. Laat je macbook repareren door een gecertificeerde reparateur en je macbook werkt weer net zo goed als voorheen!

Laat een antwoord achter