Blog

Waarom jij kaas moet gaan eten

Dat mensen kaas eten komt vooral doordat het, volgens hen, een lekkere smaak heeft. Wist jij dat er erg veel redenen zijn waarom kaas erg goed voor je is. Jij eet dan een lekker stukje kaas en op hetzelfde moment is het ook nog eens goed voor je. Op welke manier is kaas eigenlijk goed voor je lichaam?

 

Betere slaap 

Er zijn steeds meer mensen die last hebben van slaapproblemen. Hierbij kan het om verschillende soorten slaapproblemen gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die moeite hebben om in slaap te vallen, maar er zijn ook mensen die juist makkelijk wakker worden in de nacht. Je zult het misschien niet verwachten, maar het eten van kaas kan je slaapritme verbeteren. Daarom kun je oude kaas kopen om eens te testen of dit een positief effect heeft op je nachtrust. De reden dat kaas goed is voor je slaapritme is het feit dat het calcium bevat. Deze stof zorgt ervoor dat tryptofaan beter wordt opgenomen. Dit is een stof die ervoor zorgt dat stress verminderd wordt. Wanneer je stress hebt als je gaat slapen, zal je nachtrust veel minder goed zijn. 

 

Goed voor de spieren 

Kaas kan dus erg bevorderlijk zijn voor de kwaliteit van je nachtrust. Dit is niet het enige positieve effect wat kaas op je lichaam en je gemoedstoestand kan hebben. Het is bijvoorbeeld zo dat kaas veel eiwitten bevat. Eiwitten zijn als het ware de bouwstoffen die je nodig hebt om spieren te ontwikkelen. Het is namelijk zo dat eiwitten ervoor zorgen dat je spieren sneller groeien wanneer je deze traint. 

Bovendien zorgen eiwitten er ook voor dat je spieren beter herstellen als ze zwaar belast zijn. Er zijn verschillende soorten kaas en tussen deze soorten zitten enkele verschillen qua hoeveelheid eiwitten. Over het algemeen zitten er meer eiwitten in harde kazen dan in zachte kazen. Dat komt doordat harde kazen minder vet bevatten en in plaats daarvan zitten er meer eiwitten in. Echter, een hele kaas kopen om hier zo veel mogelijk van te eten is voor sporters niet aan te raden. Het is namelijk niet zo dat kaas ontzettend gezond is en daarom moet je er niet te veel van eten. 

 

Sterkere botten 

Het eten van kaas draagt niet alleen bij aan het krijgen van sterkere spieren, dit heeft ook een positief effect op je botten. Over het algemeen bevat kaas veel calcium en vitamine B. Als je hier voldoende van binnenkrijgt, zal dit ontzettend bijdragen aan het ontwikkelen van sterkere botten. Dit is extra belangrijk voor kinderen die nog in de groei zijn aangezien hun botten op dit moment worden opgebouwd voor de rest van hun leven. 

Laat een antwoord achter