trespa
Blog

De leukste tuinmeubelen maak je natuurlijk zelf

Het is nog steeds volop zomer en ook deze week stijgen de temperaturen weer boven de 30 graden. En niks is natuurlijk zo fijn als deze warmere dagen gewoon lekker in je eigen tuin door te brengen. Toch kan het zijn dat jouw tuin misschien nog niet helemaal zomerproof is. Misschien mis je hier en daar nog wel een leuk tuinmeubel?! Mocht dit het geval zijn, ren dat niet meteen naar de winkel om nieuwe tuinmeubels te kopen. In dit blog vertellen we je namelijk hoe tuinmeubelen heel simpel zelf kunt maken.

De loungeset van pallets

De meeste bekende en misschien ook wel de meeste makkelijk DIY wat betreft tuinmeubelen is toch wel de loungesets van pallets. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een paar pallets, een schuurmachine, lak of een goede buitenverf en tuinkussens. Hoeveel pallets je nodig hebt hangt helemaal af van hoe groot jij de loungeset wil maken en hoe luxe jij de loungeset wil maken. Reken in ieder geval 2 pallets per persoon. Dus wil jij een bank voor 2 personen maken dan heb je minimaal 4 pallets nodig. Wil jij een bank voor 3 personen maken dan heb je minimaal 6 pallets nodig enzovoort. Of je nog meer extra pallets nodig hebt hangt helemaal af of je leuningen bij de bank wilt. Wil je graag leuningen dan zal je nog een of twee extra pallets nodig hebben. Als je eenmaal de juiste hoeveelheid pallets in huis hebt begin je het schuren. Doe dit voordat je de pallets aan elkaar bevestigd om het jezelf makkelijker te maken. Eenmaal alles geschuurd dan kan je beginnen met het bevestigen van de pallets. Dit doe je gemakkelijk met een paar schroeven. Zit de bank in elkaar? Dan zet je het geheel in de lak. Een dagje laten drogen, tuinkussens erop en jouw DIY loungeset is klaar voor gebruik!

Een bijzettafeltje van trespa

En bij een eigen gemaakte bank hoort natuurlijk ook een eigen gemaakte bijzettafel. Dit tafeltje kun je het beste maken van trespa en een oude boomstronk. Trespa is een ontzettend licht en fijn materiaal om mee te werken. Daarnaast is het weerbestendig en overleeft het zowel zon als regen als wind als sneeuw. Dit tafeltje kun je dus het gehele jaar buiten laten staan. Maak van de trespa plaat de vorm blad voor je tafel en bevestig deze op de boomstronk. Je kunt het geheel eventueel nog een kleurtje geven of in de lak zetten voor als finishing touch.

Geef een reactie