schuttingen
Blog

Is jouw tuin al ready voor de zomer?

De zomer is in volle gang en dat was wel te merken afgelopen week. Met temperaturen boven de 40 graden mogen we met recht zeggen dat we voor de zon in ieder geval niet meer het land uit hoeven. Maar wat doet men nu met die warme temperaturen. In huis is het soms geen doen. Veel mensen verkassen zichzelf naar het strand, meertjes of terrassen. Geen zin in die drukte en blijf je liever dicht bij huis? Dan is jouw tuin jouw nieuwe beste vriend. Maar is jouw tuin eigenlijk wel klaar voor deze warme zomer?

Heb je genoeg schaduw in je tuin?

Het allerbelangrijkste wat je deze zomer waarschijnlijk nodig gaat hebben is schaduw. Natuurlijk een paar uurtjes in de zon is leuk maar na een paar hete uurtjes ben je waarschijnlijk ook wel weer even toe aan schaduw in je tuin. En schaduw kun je op vele verschillende manieren creëren. De makkelijkste oplossingen zijn natuurlijk parasols of doeken. Deze zijn makkelijk neer te zetten en weer weg te halen maar ziet er misschien iets minder fraai uit. Je kunt ook kiezen voor schaduw van bomen en of schuttingen. Vooral de schutting is een relatief makkelijk onderdeel om te vervangen in je tuin. Misschien zijn de schuttingen in jouw tuin behoorlijk laag waardoor aan alle kanten de zon wordt doorgelaten. Met hogere schuttingen wordt de zon meer tegenhouden waardoor er meer schaduw wordt gecreëerd.

Heb je genoeg afkoeling?

Naast genoeg schaduw is genoeg afkoeling natuurlijk ook meer dan gewenst met dit mooie weer. Mocht je al een zwembad in je tuin hebben staan dan heb je het natuurlijk ontzettend goed geregeld maar helaas zijn we niet allemaal voorzien van dit privilege. Niet in het bezit van een zwembad dat de makkelijkste oplossing een opblaaszwembad aan te schaffen. Deze is gemakkelijk om neer te zetten en ook weer weg te halen. Geen tijd of zin om een portable zwembad aan te schaffen? Dan kan een emmer of teil ook je nieuwe beste vriend worden. Zodra je maar met je voeten in het water kan, dan overleef ook jij aankomende zomer.

Heb je genoeg relaxplekken?

In dat warme weer moeten we ons natuurlijk vooral niet druk maken en dat betekent dat je geoorloofd de hele dag heerlijk mag relaxen. Maar heb je hier wel een goede plek voor in je tuin? Natuurlijk kun je met een ligbed of een grote loungeset al een fijne relaxplek creëren. Ook een hangmat is deze zomer erg geliefd.

Dus is jouw tuin al ready voor de zomer?

Laat een antwoord achter