Blog

Review: het aanschaffen van een e-bike

We horen er steeds vaker verhalen over en vaak zijn het ook positieve verhalen. Ik heb het over een e-bike. Ik werd er best nieuwsgierig naar, want wat kan er nou zijn prettig zijn aan een fiets met een accu erop? Het is vanzelfsprekend dat je er daardoor minder moeite voor hoeft te doen om vooruit te komen, maar wat zijn andere voordelen of redenen waarom het een goede investering is? Ik heb het uitgetest en deel graag mijn mening met jullie.

De snelheid

Het eerste wat we wel moeten bespreken als het gaat over een e-bike, is de snelheid. Daar staat hij bekend om en ik was daar misschien wel een beetje sceptisch over. Hoe fijn kan het nou zijn dat je zelf amper hoeft te trappen als je toch de beweging moet maken? Hier heb ik me wel uiteraard in vergist. Je maakt de beweging, maar de accu zorgt er eigenlijk voor dat je vooruitkomt. Je hebt verschillende standen en je kan er zelf voor kiezen hoe veel jezelf wil trappen of hoeveel de accu voor je doet.

Dit is een persoonlijke kwestie. Ik vond het zelf soms prettig om zelf wat meer het werk te doen zodat je minder snel vooruitging. Zo kon ik lekker om me heen kijken en een beetje genieten van het buiten zijn. Als er veel tegenwind was of er veel hellingen waren op de route die ik fietste, dan is het wel prettig om het standje wat hoger te zetten zodat je minder zelf hoeft te doen. Je kan dit helemaal zelf instellen en constant veranderen naar wat jij prettig vindt.

Parkeerkosten

Waar ik absoluut tegenaan liep met constant de auto pakken, waren de parkeerkosten. Dit is een duur grapje, zeker als je vaak op stap gaat naar de stad waar je uiteraard hoge parkeerkosten moet betalen. Met een e-bike kan je je fiets parkeren waar jij wilt, zonder dat je hoeft te betalen.

Gezond

Het laatste voordeel wat ik graag wil benoemen is dat ik merk sinds dat ik een e-bike heb, ik veel meer buiten ben. Toen ik constant de auto pakte had ik eigenlijk niet door dat ik nooit echt meer buiten was, terwijl dit harstikke gezond is. En niet alleen gezond, maar ook heel prettig. Tijdens het fietsen kan je lekker nadenken, genieten en frisse lucht inademen. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar het is zeker een moment waar je van kunt genieten. Als je altijd maar met de auto overal naartoe gaat, mis je dit wel echt.

Laat een antwoord achter