polo shirt
Blog

De nieuwste modetrends voor mannen

Volgens velen blijft de modewereld iets wat vooral om vrouwen gaat. Maar de mannencollecties van veel grote modehuizen zijn vaak minstens zo uitgebreid als die voor vrouwen. Sterker nog, de meeste ontwerpers en eigenaren van die modehuizen zijn zelf mannen! Omdat het wordt gezien als iets wat typisch voor vrouwen is, bezig zijn met je uiterlijk, worden veel mannen er voor uitgelachen. De taboe wordt de laatste tijd gelukkig doorbroken omdat door social media zoals Instagram er ook een groter platform is ontstaan voor mannenmode en de schaamte voor die interesse langzaamaan weg begint te zakken.

Ben jij als man geïnteresseerd in mode maar weet je vanwege die taboes toch nog niet echt waar je moet beginnen? Wees niet getreurd, de nieuwste trends lees je hier!

Sporty chic

Een typische eigenschap van mannenkleding is dat het een stuk functioneler ‘moet’ zijn dan vrouwenkleding. Hierdoor is het voor mannen bijvoorbeeld veel normaler om sportkleding als alledaagse kleding te dragen. Denk aan joggingbroeken, korte sportbroekjes maar ook bijvoorbeeld het polo shirt, wat langzaamaan een meer verfijnd imago heeft gekregen doordat het wordt geassocieerd met golfen, een sport die typisch door meer welvarende mannen wordt beoefend.

Een tijd was dit als trend dan weer not done voor jonge mannen, maar door de opkomst van vintage kleding is er juist een nieuwe interesse voor dit soort oudere trends. Bij elke kringloopwinkel vind je rekken vol met polo shirts!

Details en accessoires

Buiten de kleding om gaan details van outfits en bijkomende accessoires ook een steeds grotere rol spelen op het gebied van mannelijke mode. Denk aan de opkomst van sokken met patroontjes als een soort verrassing onder je nette pak. Maar ook horloges, kettingen en armbanden worden steeds populairder. En daardoor worden er ook een stuk meer gemaakt door goede merken waardoor er voor iedereen iets geschikts te vinden is en de trend mooi in stand wordt gehouden!

Merken

Iets wat de laatste tijd in mannenkleding nog meer een rol lijkt te spelen dan bij vrouwen is de aanwezigheid van merkkleding. Denk aan grote namen en logo’s op shirts, tassen en schoenen. En dan met name streetwear merken waarbij de naam ook erg bekend is en het logo makkelijk herkenbaar, in combinatie met bepaalde kleuren en designs. Natuurlijk is het kopen van dure merkkleding niet voor iedereen weggelegd, maar het geeft toch een andere kijk op mode dan de meesten gewend zijn. Dus als je iets moois ziet is dat zeker het sparen en investeren waard!

Laat een antwoord achter