Blog

Op vakantie met een lease auto: tips!

De beste tijd van het jaar voor iedereen: vakantie. De een zoekt de camping op, de ander boekt een hotel en sommigen kijken op weg wat ze tegen komen. In ieder geval is er van alles mogelijk wanneer je met de auto op vakantie gaat. Je hoeft je niet te houden aan vaste vertrektijden, je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Wanneer je een lease auto hebt, komen er een paar dingen om te hoek kijken die handig zijn om te weten zodat je onderweg of bij thuiskomst niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Aantal gereden kilometers

Een shortlease auto heeft ontzettend veel voordelen. Het leasen van de auto is flexibel en kan daarom perfect zijn om te gebruiken voor de vakantie. Shortlease prive specifiek omdat je niet op de zaak rijdt. Er is natuurlijk wel sprake van een contract wat maakt dat je niet zo makkelijk op vakantie kan gaan met een lease auto dan wanneer je een eigen auto hebt. Maar voor veel mensen is een eigen auto financieel niet mogelijk, dus een shortlease kan perfect zijn. Wanneer je een auto gaat leasen is er vaak sprake van een maximaal aantal gereden kilometers per jaar. De kosten die je maakt wanneer je hierover heen gaat kunnen oplopen wanneer je besluit om naar Spanje te rijden. Om dit te voorkomen kun je je vakantiebestemming afstemmen op het aantal kilometers die afgelegd gaan worden.

Binnen en buiten Europa

Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk om de overeenkomst van de lease auto goed door te lezen. Een aanname die gedaan kan worden is dat voor veel bedrijven dezelfde regels gelden. Dit is abosluut niet het geval. Een voorbeeld hiervan is, is de besturing van de auto. In het contract kan staan dat degene die leaset, de enige is die kan rijden. Dit is niet handig wanneer je met je gezin op vakantie gaat of op doorreis bent. Vooral bij shortlease zakelijk is het belangrijk op hierop te letten. Hetzelfde geldt voor de plek waar je naartoe gaat. Blijf je binnen Europa of ga je verder rijden? Hier zijn ook vaak regels aan verbonden waarbij de kans op dubbele kosten aanwezig is. Dit heeft ook veel te maken met het tanken. Tanken wanneer je leaset werkt anders dan wanneer je een eigen auto hebt en bij een zakelijke auto is het belangrijk om te weten wie er verantwoordelijk is voor de kosten van de benzine.

Laat een antwoord achter