Omega-3
Blog

Waarom Omega 3 jouw nieuwe favoriete supplement is

Volgende de schijf van 5 moeten we gebalanceerd en gevarieerd eten, hier hoort ook minimaal 2 x per week vette vis bij. Toch komen maar weinig Nederlands aan dit aantal omdat vis simpelweg niet het goedkoopste product is en daarnaast ook een nogal specifieke smaak heeft. Je moet er maar van houden. Toch is het zonde want in vette vis zitten behoorlijke wat goede vetten. Ook wel bekend als Omega 3. In dit blog vertellen we je dan ook graag waarom dit supplement jouw dagelijkse nieuwe favoriet moet worden.

Goed voor je ogen

Weet je nog dat je vroeger veel wortels moesten eten? Dat was namelijk goed voor je ogen. Ben je niet zo fan van wortels of ben je gewoon op zoek naar ander eten waar jouw ogen ook beter van worden? Dan zit je met Omega 3 helemaal goed. Het Omega 3-vertzuut DHA is namelijk een hele belangrijke bouwstof voor onder andere het netvlies van je ogen. Krijg je te weinig hiervan binnen dan kunnen er problemen in dit gebied ontstaan. Het netvlies kan zichzelf bijvoorbeeld minder goed herstellen mocht dat nodig zijn.

Goed voor je botten en gewrichten

Vooral voor de sporters onder ons ons is dit een leuke bijkomstigheid. Aan sporten hangen natuurlijk behoorlijk wat voordelen maar helaas is het ook best een belasting voor ons lichaam. Met name onze botten en gewrichten kunnen het behoorlijk te verduren krijgen. Bekend met de knie-, pols-, of rugblessure die veel voor komt bij sporters? Omega 3 zou hier een positieve invloed op kunnen hebben. Het zorgt er namelijk voor dat botten en gewrichten sterker worden waardoor je dus minder klachten hieraan ervaart.

Goed voor je nachtrust

Iedereen heeft baat bij een goede nachtrust. Helaas is dit alleen niet altijd het geval. Onderzoek heeft uitgewezen dat een laag DHA-niveau een negatief effect heeft op het in slaap vallen en laat dat nou net vaak het probleem zijn bij mensen met slaapproblemen.

Goed voor de huid

Omega 3 schijnt ook een goede invloed te hebben op je huid. De DHA is namelijk een hele belangrijk bouwstof en verantwoordelijk voor onder andere de gezondheid van celmembranen. Gezonde celmembranen zorgen voor een zachte huid die gehydrateerd is en weinig rimpels bevat. Maar ook op andere manieren kan Omega 3 bedragen aan een gezonde huid. Het beschermt de huid namelijk ook tegen schade van de zon. En laten we nou net een prachtige zomer met veel zonneschijn tegemoet gaan.

Overigens zijn dit nog maar een paar voordelen van Omega 3. Benieuwd naar de rest? Neem dan snel eens een kijkje op de website.

Geef een reactie