uitzendbureau Amsterdam
Blog

Nieuwe baan gezocht? Kies voor een uitzendbureau!

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Een uitzendbureau kan de ideale manier zijn om snel een leuke nieuwe baan te vinden. Werken via een uitzendbureau heeft enkele belangrijke voordelen, maar natuurlijk ook wel nadelen. Overweeg jij om via een uitzendbureau aan de slag te gaan? Lees dan snel verder!

De voordelen van een uitzendbureau

Een belangrijk voordeel is dat het gemakkelijk is om je in te schrijven bij een uitzendbureau. Zodra je ingeschreven bent, kun je op allerlei vacatures reageren. Dat is het tweede voordeel: via een uitzendbureau kun je verschillende opdrachten doen. Zo kun je ontdekken welk werk jij leuk vind, en wat je minder aanspreekt. Of misschien vind je het juist leuk om lekker afwisselend aan de slag te gaan, ook dan biedt een uitzendbureau uitkomst. Een derde voordeel van een uitzendbureau is dat je via een uitzendbureau toegang krijgt tot opdrachten die je anders moeilijker zou bereiken. Er zijn namelijk veel bedrijven die alleen nog via uitzendbureaus nieuwe collega’s werven. Zeker als je je inschrijft bij meerdere uitzendbureaus dan vergroot je de kans dat je echt een leuke functie krijgt! Een vierde en belangrijk voordeel is tot slot dat veel uitzendbureaus opleidingen en cursussen aanbieden. Dit doen ze vaak zodat ze zeker weten dat ze gekwalificeerd personeel naar de klant sturen. Maar ook voor jou is het ideaal, want zo kun je gratis aan je eigen kennis en vaardigheden werken, en jezelf dus blijven ontwikkelen en uitdagen!

Nadelen van een uitzendbureau

Natuurlijk zitten er ook wel nadelen aan het werken via een uitzendbureau. Zo zul je via een uitzendbureau vaker een tijdelijke opdracht of functie hebben, waardoor jouw inkomen op de lange termijn onzekerder is. Aan de andere kant is de kans groot dat je via het uitzendbureau ook zo weer een nieuwe functie kunt krijgen. Een ander nadeel is dat je als uitzendkracht vaak op een nieuwe plek aan het werk zult gaan. Niet iedereen vindt dat fijn, omdat je dan vaak weer vanaf nul moet beginnen.

Ook iets voor jou?

Ik ken uitzendbureaus vooral uit de horeca. Zelf heb ik ook via een uitzendbureau gewerkt op allerlei evenementen, en zelfs in sterrenhotels. Maar uitzendbureaus zijn er al lang niet meer alleen voor de horeca. In allerlei sectoren wordt tegenwoordig gewerkt met uitzendkrachten. Zo richt Binck, een uitzendbureau Amsterdam, zich op de sectoren bouw en verkeer. Via Binck kun je bijvoorbeeld aan de slag als verkeersregelaar, timmerman, asbestverwijderaar, portier en nog veel meer. Zo zie je maar weer, een uitzendbureau kan voor elke werkzoekende een uitkomst zijn!

Geef een reactie