Blog

Ik verkoop mijn sieraden

Al jarenlang loop ik met het idee om eigen sieraden te gaan verkopen. Al sinds groep 8 maak ik eigen sieraden. Nooit heb ik dit idee doorgezet en ik denk dat het nu tijd is om dat idee waar te gaan maken. Ik ga mijn idee pitchen bij mijn ouders en wellicht hebben die het er wel voor over om mij te helpen. Als ik een idee heb, ga ik daar altijd volledig voor. Mijn ouders waren blij enthousiast, zolang mijn school er maar niet aan onder ging. Het was een deal!

Mijn eerste verkoop

Ik maak armbandjes van 925 zilver en witgoud. Dit kost ook best een hoop om in te kopen. Ik moet ervoor zorgen dat ik dit ook weer terug ga verdienen. Met mijn zelfgemaakte armbandjes ben ik naar het dorp gelopen en heb ik een tafeltje neergezet met daarop een bordje: zelfgemaakte armbandjes te koop. In het dorp ken ik eigenlijk bijna iedereen, daarom duurde het ook niet lang voordat de eerste moeder van een vriendinnetje van mij naar mij toe liep. Ze vond ze erg mooi en wilde daarom wel een armbandje van mij kopen. Dit was mijn eerste verkoop! Ik was mega trots. Verder die dag heb ik nog 10 stuks verkocht. Ik realiseerde dat ik moest opschalen en meer bij moet maken.

Opsturen en verzenden

Nu ik wist dat het aansloeg in het dorp, wilde ik groter gaan. Ik creëerde daarom mijn eigen webshop. Hierin kon ik mijn armbandjes via Social Media promoten. Wat ik hiervoor nodig had, waren verpakkingsdoosjes. Anders kan ik mijn armbandjes niet opsturen. Ik koos voor leuke gondeldoosjes. Deze doosjes zijn een perfect formaat voor mijn armbandjes. Verder wil ik het doosje nog aankleden met een aantal stickers en kaartjes.

Het ging als een trein. Ik ging meer armbandjes maken, daarnaast maakte ik ook nog kettinkjes.

Verjaardag waren nog nooit zo makkelijk

Over een maand zijn mijn moeder, zus en tante jarig. Allemaal in de maand april! Ideaal. Nu ik mijn eigen bedrijfje heb, weet ik meteen wat ik hun moet geven. Ik maak gepersonaliseerde sieraden voor ze. Mijn moeder heeft denk ik al een hele laden vol liggen, maar deze wordt extra speciaal.

Mijn zus houdt ook enorm veel van sieraden. Ze heeft zo’n acht oorbellen en altijd vier ringen om. Omdat ik weet dat ze van gouden sieraden houdt, maak ik een speciale collectie voor haar. Tot slot is mijn tante ook dol op sieraden. Eigenlijk elke vrouw. Misschien is de verassing niet zo groot, maar het gebaar in ieder geval wel.

Laat een antwoord achter