Blog

Hoe zorg jij voor jouw privacy anno 2019?

En eigenlijk ook bijna anno 2020? Want er is dan wel een nieuwe privacy wet gelanceerd waar iedereen zich aan moet houden. Maar hoe zit het eigenlijk met jouw eigen privacy? Hoe kan je er voor zorgen dat jouw voetsporen minder snel gevonden worden, of eigenlijk, dat je gewoon jouw bedrijfstoepassingen privé kan houden? Daar zijn verschillende manieren voor. Maar wij gaan het hebben over  Nord VPN.  Ja een Nord VPN biedt meer veiligheid voor jouw bedrijfstoepassingen.

Maar wat biedt het voor jouw veiligheid?

Normaal wordt jouw internetverbinding gewoon via de verbinding gedaan die je hebt afgesloten. Maar met een VPN wordt eigenlijk jouw internetverbinding omgeleid. Dit via een externe server die beheerd wordt door een VPN-provider. Door de omleiding wordt deze server jouw veilige springplank om verschillende websites te bezoeken. Een VPN verbinding kan je voor zowel privé doeleinden als voor bedrijfstoepassingen gebruiken. Wel moet je goed kijken voor elke doeleinden jij het wilt gebruiken. Want voor zowel privé als bedrijfsmatig zijn er verschillende verbindingen beschikbaar. Je moet altijd even goed kijken wat voor jou goed zal werken. 

Het is altijd goed om bezig te zijn met privacy.

Omdat anno 2019 je niet meer weet wie wat beheert en dus ook bepaalde internetverbindingen, is het goed om hier wel op zijn tijd bij stil te staan. Het is namelijk zo dat we niet weten wie beheerder Ivan een bepaalde hotspot. Snel gaan we over op de wifi, omdat tegenwoordig overal wifi te krijgen is. Maar omdat je al snel veel online verstuurd is het niet altijd even handig om dit via een openbare hotspot te doen. Wil je toch snel op het vliegveld wat gegevens versturen? Ga dan op de persoonlijke hotspot van jouw telefoon, dat is vaak al veiliger dan dat je op de openbare wifi gaat van het vliegveld. En nu is het niet altijd slim om belangrijke gegevens via het internet te versturen. Maar soms heb je geen andere keuze. Denk altijd goed na hoe je het doet. Wanneer het werk gerelateerd is, is het altijd goed om natuurlijk voordat je vertrekt een goede overdracht met jouw collega’s te hebben gedaan. Zo zorg je ervoor dat de gegevens netjes vergrendeld blijven en goed binnen de muren van het bedrijf blijven. Lukt de overdracht toch niet helemaal, dat kan gebeuren, maar probeer altijd een goede oplossing te vinden. Wie weet kan een andere collega altijd nog helpen.

Laat een antwoord achter