grasmaaier
Blog

Geef jij je man de taken die hij verdient in het huishouden?

Klusjesman

De echte alfa-man lijkt bijna niet meer te bestaan. Waar in het dierenrijk de mannetjes bij veel stammen toch echt de dienst uit maken, lijkt dit bij de mens allang het geval niet meer. De man vindt het wel goed zo: de vrouw bepaalt wat we gaan doen en wanneer, en hij sjokt er maar wat achter aan. Kaart vrouw een probleem aan in het huis? Geen probleem, hier heeft man wel een ander mannetje voor onder de sneltoets. Hoewel het gros aan bovenstaande omschrijving lijkt te voldoen, zijn er nog een aantal mannen die hun innerlijke oerman graag naar buiten laten komen om hun jonkvrouw in nood te redden. Zij klussen zonder shirt in de tuin, zagen zelf die boom wel om en hebben niemand nodig om hun kozijnen op te schuren! Als hun vrouw dit nodig heeft, knappen zij het zelf wel even op. Heb jij er zo ééntje in huis? Maak er gebruik van door hem voor zijn verjaardag één van de volgende cadeau’s te geven. Een echte win-win: jij krijgt wat je wil en hij voelt zich nodig.

Denk aan:

  • Een schuurmachine. Of het nou om de houten vloer gaat, de deuren of de kozijnen: een echte klusser is incompleet zonder een schuurmachine in zijn collectie. En jij plukt uiteraard hiervan de vruchten: het hout in je huis blijft mooi zonder al teveel moeite vanuit jouzelf.
  • En als je dan toch meteen bezig bent: combineer dit met een verf of lakset. Opschuren is natuurlijk één ding, maar dit kunnen combineren met het echte precisiewerk van het verven is natuurlijk helemaal knap.
  • Een cirkelzaag. Hiermee krijg je de tuin van je dromen. En je man voelt zich de stoerste man uit de buitenwijk met zo een grote zaag in zijn hand. Zorg er wel voor dat je hem hierbij de bescherming geeft die hij nodig heeft en dat hij deze ook werkelijk draagt! Niks zo slecht voor het zelfbeeld als een verloren vingertje terwijl je met de cirkelzaag bezig was.
  • Een grasmaaier! Alleen aankopen als je gras hebt hoor, anders is het vrij nutteloos. Maar zo een grasmaaier (en zeker een handmaaier als je tuin niet al te groot is) is meteen goed voor zijn spieren. Heb je dus mooi gras én een mooie man. Beter wordt het niet, toch?

En jij?

Onze tip? De Makita grasmaaier of de Gardena grasmaaier. Wat geef jij je man meestal cadeau? En vertrouw je hem je huis zo toe, of ben je bang dat het dan Help-mijn-man-is-klusser perikelen op zou leveren? Laat het ons weten in de reacties!

Laat een antwoord achter