Blog

Een (betere) gamer worden doe je zo!

Gamen komt de laatste tijd steeds vaker in het nieuws, zowel positief als negatief. Enerzijds werkt gamen ontspannend en biedt het vooral vermaak. Anderzijds zou het verslavend kunnen zijn en is het een erg geld- en tijdrovende hobby. Toch breidt de groep gamers zich nog dagelijks uit. Dagelijks komen er wel weer nieuwe mensen bij die deze hobby fanatiek oppakken of doorpakken. Wil je graag een gamer worden of wil je van jezelf een betere gamer maken? Dan hebben we hier wat waardevolle tips voor je!

Oefenen

Beginnen met het spelen van een spel is één ding maar echt beter worden is weer heel iets anders. Wanneer je een echte pro wilt worden in het gamen zal je moeten oefenen en veel ook. Niemand heeft het gamen meteen vanaf de eerste minuut onder de knie. Er zijn uiteraard wel mensen die er aanleg voor hebben maar ook deze zullen zichzelf alleen verbeteren als je blijven oefenen. Je moet dus meters maken in het gamen en het spel leren kennen. Het spel is namelijk zoveel meer dan alleen maar een beetje rondrennen en opdrachten voltooien. Het gaat om goed kunnen nadenken, handig zijn, resultaatgericht dingen kunnen oplossingen en tactiek. Je zal merken dat je na verloop van tijd deze vaardigheden steeds beter onder de knie gaat krijgen.

Juiste spullen

Wat ook helpt bij het worden van een echte gamer is de juiste spullen. Als we het hebben over de juiste spullen hebben we het uiteraard over een game computer en de juiste tools zoals de controller. Wanneer je geen game computer gebruikt maar een gewone computer zal je al snel merken dat dingen je gaan tegenwerken. Zo zal de computer traag zijn of misschien zelfs wel vastlopen als je het spel aan het spelen bent. De processor, de videokaart en het werkgeheugen hebben allemaal invloed op of je een spel wel of niet goed kunt spelen. Game pc’s zijn over het algemeen wel iets duurder qua prijs maar uiteraard betaal je zelf hoeveel je er aan kwijt wilt zijn. Je hoeft niet perse het duurste van het duurste in huis te halen om een goede gamer te worden. Als de spullen maar genoeg capaciteit hebben voor het spel dat je wilt spelen.

Hou het reëel

Hoe leuk gamen ook kan zijn, het is niet de “echte” wereld. Zorg er dus niet voor dat school, werk of contacten eronder gaan lijden. De balans vinden tussen al deze elementen zal je uiteindelijk een goede gamer maken. Dit heeft ook weer met controle en zelfbeheersing te maken. Ook vaardigheden die je bij het gamen nodig zult hebben. Het duurt misschien iets langer maar zo zorg je er wel voor dat je voor iedereen een leuke gamer wordt en blijft.

Laat een antwoord achter