Blog

Eigen onderneming en zakelijke rekening

Je hebt een eigen onderneming en dan moet je ook een gratis zakelijke rekening hebben. Dit is namelijk de beste keuze die je kunt maken zodat je werk en privé op financieel gebied gescheiden kunt houden. Je moet je er eens goed in verdiepen want bij veel aanbieders kun je wel met iDeal betalen, maar dat is niet vanzelfsprekend. Let er daarom goed op wat jij echt nodig hebt bij je onderneming en sluit daar dan de rekening bij af die aan alle eisen voldoet. Maar er is nog meer waar dat je naar moet kijken, want ook de voorwaarden moet je kennen zodat je weet wat jij mag verwachten van de aanbieder, maar ook wat de kosten zijn en wat jij er voor terug gaat krijgen. 

Voordelen gratis zakelijke rekening

Steeds meer mensen willen direct een zakelijke rekening afsluiten als ze een eigen onderneming op hebben gestart. Dit is een goede keuze, want zo kun je alle rekeningen betalen vanaf je zakelijke rekening en zo kunnen alle facturen ook maar deze rekening over worden gemaakt. Je opent de rekening, dan kun je er direct gebruik van maken en dan heb je alles op zakelijk gebied bij de hand. Als je even voor je boekhouder iets moet nakijken dan kun je dat via deze rekening doen en dan hoef je niet op je privérekening alles door te spitten. Alleen maar een gemak en tijdbesparend als je je eigen rekening hebt voor je onderneming en zakelijke betalingen. Alle ondernemers maken er graag gebruik van en dan kun je er eventueel nog een spaarrekening aan koppelen en dat is maar net wat jij wil en hoe ver je er in wil gaan.

Vergelijk de opties van beste bank voor zzp

De vraag is alleen nog waar ga jij de zakelijke rekening afsluiten? Er zijn veel aanbieders waar dat je naar kunt kijken en dan is het aan jou waar je een goed gevoel bij hebt. Je moet goed kijken naar de mogelijkheden en de kosten die je hebt als je de rekening af gaat sluiten. De kosten die er vermeld staan, zijn deze per jaar of per twee jaar? Wat moet je per transactie betalen? Hoeveel transacties kunnen er per jaar gratis worden gedaan? Hoe is het met de wisselkoers, wat moet je daarvoor betalen? Kun jij geld krijgen vanuit een andere valuta of moet je dan extra betalen? Kies aan de hand van je antwoorden de beste bank voor zzp

Laat een antwoord achter