Blog

Een leuk cadeautje tijdens de pandemie

We moeten er allemaal in deze pandemie iets moois van maken. Ook wanneer we vrienden, familie en iedereen om ons heen steeds minder zien. Maar dat betekend niet dat we niet aan elkaar denken. Want we denken uiteraard aan elkaar. Maar we moeten het nu op een andere manier aan elkaar laten zien. En dat doen we door middel van misschien een leuk cadeautje of misschien wel iets vaker een berichtje of een kaartje sturen.

 

Een leuk cadeautje om de pandemie iets verdraaglijker te maken

We zitten er allemaal in en we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Maar dat betekend niet dat we het niet leuk vinden. Of dat de een het moeilijker heeft dan de andere. Want iemand kan hier makkelijk doorheen komen maar een ander kan er echt aan onderdoor gaan. En juist voor die mensen, en eigenlijk voor iedereen, moeten we er zijn. En dan is het juist goed wanneer we iets meer laten weten dat we aan elkaar denken en dat we weten dat iemand het moeilijk kan hebben. Maar vooral dat iemand er niet alleen voor staat. Dat is natuurlijk ook fijn om te weten wanneer jij juist de persoon bent die niet lekker in zijn vel zit sinds deze pandemie. Zo kan je bijvoorbeeld een kaartje sturen, dat scheelt ook al een hoop. Maar je kan ook bijvoorbeeld een wijndoos kopen met de favoriete wijntjes erin van die persoon. En dat is natuurlijk ook een super leuk cadeautje. En wie weet, kan je dan toch zelf even alsnog langs gaan om samen te genieten van het lekkere wijntje, met lekkere hapjes erbij en misschien wel jullie favoriete film of serie opzetten. Zo kan je een avond even iemand het gevoel geven dat ie niet alleen is. En dat is natuurlijk iets wat je voor je familie en vrienden wilt doen. 

 

Het hoeft allemaal niet groot

Het hoeven allemaal geen super grote dingen te zijn die je doet om iemand te laten weten dat die niet alleen is. Soms een keer bellen kan ook gewoon al goed zijn. Of een kaartje sturen. En dat scheelt natuurlijk ook heel veel. Want het is vooral het gebaar en de moeite die erin gestoken wordt wat een mens natuurlijk goed doet. En alleen dat kan iemand zeker opbeuren en opvrolijken wanneer iemand in een dipje zit. En pak vooral de momenten wanneer je toch samen kan komen of ga een wandeling samen doen. Want er even uit gaan is uiteraard ook gewoon goed. 

Laat een antwoord achter