bureaus
Blog

Bureaus: maak ze je persoonlijke plekje

Bureaus kun je makkelijk online kopen. En dat is maar goed ook want dan kun je op je gemak uitkiezen welk bureau het beste bij je past. Ik vind dat trouwens nog best lastig. Ik werk veel aan bureaus. Op mijn werk hebben we enorme bureaus die dicht tegen elkaar aan staan in een niet al te grote kantoortuin. Het zijn flexplekken zoals dat heet en het is niet de bedoeling dat je daar iets achterlaat dat van jou persoonlijk is. Dat is lastig want dat betekent dat je na je werk alles moet opruimen en niets kan laten liggen voor de volgende dag. Of om iets persoonlijks neer te zetten gewoon voor de gezelligheid. Ik vind dat een bureau ook iets eigens moet hebben. Tenslotte werk je beter op een plek die echt bij jou past. Dat is gewoon inspirerend en het geeft je een huiselijk gevoel en dat werkt ontspannend. Tja, dat concept hebben ze op mijn werk niet zo begrepen.

Bureaus: wat past bij mij?

Thuis werk ik ook veel aan bureaus. We hebben er meerdere verspreid door het huis. Ik heb natuurlijk mijn eigen bureau in een gezellig klein studeerkamertje. In tegenstelling tot op mijn werk heb ik er helemaal mijn eigen plek van gemaakt. Er staan snuisterijen op en allemaal spulletjes die ik nodig heb voor mijn werk. Ik ruim die spullen ook nooit op want dan kan ik de volgende dag gewoon verder. Ideaal. Mijn bureau heb ik online uitgezocht want ik wilde iets wat echt bij mij paste. Het bureau moest ook opbergruimte hebben en passen bij het wat rommelige interieur van mijn studeerkamer. Het wat even zoeken, maar uiteindelijk heb ik het gevonden. Nu staat hij al vele maanden in huis en ik heb er al vele uren aan gewerkt.

Weg met die flexplekken

Ik ken dus de verschillen tussen een eigen, gezellige en rommelige werkplek en een onpersoonlijke, kale flexplek. Wie flexplekken heeft uitgevonden, moesten ze echt opsluiten op een flexplek. Ze zijn saai, geven niemand inspiratie en eigenlijk wil je er zo snel mogelijk weer weg. Het elke avond uitwissen van je sporen zodat het allemaal weer leeg is, kost onnodig veel tijd en is onhandig. Laat mensen op hun werk ook gewoon een eigen plekje hebben. Dat geeft een thuisgevoel en is sfeer verhogend. Zelf werk ik het beste met allemaal gezellige frutseltjes om me heen en met mijn vertrouwde werkspulletjes. Bureaus: maak ze gewoon eigen!

Laat een antwoord achter