Blog

Boek je een vakantie in coronatijd?

We hoopten met zijn allen dat de maatregelen in de zomer zouden kunnen worden versoepeld. Gelukkig gebeurde dat ook. Maar de vakantie was natuurlijk wel anders dan anders. Sommige maatregelen bleven van kracht, dus het kon zijn dat je in het buitenland eerst moest reserveren als je naar een restaurantje wilde. Je nam mondkapjes mee en je bleef genoeg afstand van andere mensen houden. Maar alsnog was dat voor velen veel beter dan niet met vakantie kunnen gaan. Er zijn er ook genoeg die hun vakantie hebben uitgesteld naar later in het jaar of volgend jaar. Deze blog is voor iedereen die alsnog een vakantie of stedentrip dit jaar wil boeken of alvast iets wil vastleggen voor volgend jaar. Want wat is slim en wat is mogelijk?

Wat is slim?

Nu de maatregelen net weer verscherpt zijn voor komende drie weken is het de bedoeling het reisverkeer zo veel mogelijk te beperken en druktes te mijden. Het is afwachten of de maatregelen na deze drie weken weer kunnen worden versoepeld of dat ze verlengd zullen worden. Dat hangt natuurlijk helemaal af van de ontwikkeling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames. Maar dit betekent niet dat je niks kan plannen. Het is dan wel slim om bij een reisaanbieder te boeken in plaats van zelf losse onderdelen te reserveren. Mocht je boeking namelijk geannuleerd worden, dan ben je beter beschermd als je bij een reisorganisatie hebt geboekt. Je krijgt dan bijvoorbeeld een voucher die een jaar lang geldig is.

Iets om naar uit te kijken

Een tweede tip is meer algemeen, maar niet minder belangrijk. De pandemie is erg naar en de maatregelen raken iedereen. Maar laten we ons niet alleen richten op de narigheid, want juist in dit soort tijden is het van belang dat we onze creativiteit, aanpassings- en improvisatievermogen laten gelden door te kijken wat er wel nog kan. Dus plan die vakantie of stedentrip. Blijkt dat het niet door kan gaan, dan is het jammer, maar dan heb je nu in elk geval iets leuks om naar uit te kijken en als het verplaatst moet worden, straks ook weer! Wat dacht je van een fijne stedentrip in Utrecht? Er is genoeg te zien en er zijn superleuke winkeltjes om uitgebreid te shoppen! Boek een goedkoop hotel utrecht in bijvoorbeeld het sfeervolle Museumkwartier of overnacht op een unieke locatie zoals een voormalig klooster. Maak een stadswandeling met een gids die je de verborgen hofjes van Utrecht laat zien en eet daarna in een leuk restaurantje in de gezellige Drieharingenstraat middenin het centrum van de stad. Zo’n topweekend is toch echt iets om je op te verheugen, of je het nu over twee maanden of over een half jaar zal gaan beleven?

Laat een antwoord achter